Uporaba piškotkov

Ko obiščete našo spletno stran, se v vašem brskalniku shranijo informacije v obliki piškotka (majhne besedilne datoteke). V le-tem se shranijo podatki o vaši uporabi spletne strani (identifikacijska številka, datum obiska itd.). Z uporabo piškotkov olajšamo uporabo naše spletne ponudbe z različnimi storitvenimi funkcijami (kot je prepoznavanje predhodnih obiskov) in tako lahko spletno ponudbo bolje prilagodimo vašim potrebam. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite in obstoječe piškotke izbrišete, tako da v svojem brskalniku opravite ustrezne nastavitve. Funkcija pomoči večine brskalnikov navaja, kako izvedete te nastavitve. Če piškotkov ne sprejmete, lahko to omeji storitvene funkcije spletne ponudbe. Zato priporočamo, da pustite funkcijo piškotkov vključeno.

Razen tega uporabljamo tudi piškotke zunanjih ponudnikov za ponovna trženja in tehnologije ponovnega trženja, da optimiziramo našo spletno ponudbo in tržne namene, ki temeljijo na interesih. Shranjeno vedenje brskanja se analizira z uporabo algoritma, tako da se lahko poznejša ciljna priporočila za izdelke, povezane z zanimanjem, prikažejo v obliki reklamnih pasic ali oglasov na spletnih straneh tretjih oseb. Pseudonimizirani uporabniški profili niso združeni z osebnimi podatki o nosilcu psevdonima brez ločenega izrecnega soglasja zadevne osebe.

Podrobnejše informacije o tem, kako to storite v različnih brskalnikih, najdete na naslednjih spletnih mestih: youronlinechoices, Network Advertising Initiative in/ali Digital Advertising Alliance. Tam boste našli tudi podatke o tem, kako lahko izbrišete piškotke s svojega računalnika ter splošne informacije o piškotkih.

Rok hrambe osebnih podatkov

Podatke shranjujemo, v kolikor se uporabljajo za zadevne namene obdelave (na primer izvedba pogodb, oglaševanje) in za izpolnjevanje poslovnih in davčnih določb o hrambi v skladu s točko c 1. odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.